Tapa linna areng: müüt või tegelikkus?

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiljuti avatud Tapa Mario Pizza baaris valmistab pitsasid Itaalias pitsameistri tippkoolituse läbinud mees  Sergei Semenoff. Kohalikud kiidavad, et pitsad on tõesti head.
Hiljuti avatud Tapa Mario Pizza baaris valmistab pitsasid Itaalias pitsameistri tippkoolituse läbinud mees Sergei Semenoff. Kohalikud kiidavad, et pitsad on tõesti head. Foto: Marianne Loorents

Tuhandete liitlassõdurite ootuses kehutati suure hurraaga Tapale burgeriputkasid ja pitsarestorane avama. Tegelikkus arenevas väikelinnas ei vasta aga ootustele ning mõni söögikoht on juba suletud.

Kuigi linnapildis on näha nii Eesti kaitseväelasi kui ka britte ja prantslasi, kes astuvad sisse kauplusesse või söögikohtadesse, on väide, et iga päev tarbib Tapal teenuseid lisaks kohalikele elanikele ka tuhatkond välismaalast, osutunud müüdiks.

Tapa bussijaama hoones eelmisest suvest alates tegutseva Tapa Pitsakohviku üks omanikke Marika Tali sõnas, et kaitseväelaste kohvikus käimise sagedus on väga varieeruv. “Kindlasti on mõjunud liitlasvägede kohalolek meie käibele positiivselt, kuid nendega ei saa arvestada kui püsiva klientuuriga,” ütles Tali, kelle menüüd on siiski igaks juhuks ka prantsuskeelsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles