Rakverre tuleb kaks jõulupuud (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere mullune jõulupuu.
Rakvere mullune jõulupuu. Foto: Kasper Mäe

Rakvere Keskväljakut hakkab ka tänavu ehtima linnakunstnik Teet Suure loodud kuuseinstallatsioon, sellest umbes 300 meetri kaugusele püstitatakse aga ehtne jõulukuusk.

Rakvere linnapea Marko Torm ütles, et Teet Suurega on kokkulepe installatsiooni loomiseks olemas. "Rahva nõudmisel paneme Kirikuparki püsti ka ehtsa jõulukuuse," lausus Torm.

Kirikupark valiti jõulupuu asukohaks, sest sinna on võimalik kraanaga ligi pääseda ka siis, kui maa korralikult külmunud pole. "Me ju ei tea, milline ilm mõne nädala pärast on, ja tuleb mõelda sellele, et tehnika tegutseda saaks," lausus linnapea.

"Eks siis ole näha, kumma puu juures suuremad pidustused on," lisas Torm. Kahe jõulupuu vaheline kaugus on suhteliselt väike, nii et võib oodata ka rahva liikumist ühe juurest teise juurde.

Linnakunstnik Teet Suur ütles, et tänavuse installingu projekt on küll valmis ning esimesed lõikedki tehtud, kuid teostus on siiski algjärgus ja sellest on vara rääkida. Installatsioon tuleb nagu varasemadki puidust ja kasutatakse ka vineeri. "Suur osa on valgusel," märkis Suur.

Samas ei tahaks kunstnik installingu eripära veel täies mahus avada. Kui varasemad installingud on olnud peamiselt vaatamiseks, siis on tänavune puu omalaadne selle poolest, et inimene saab minna sinna sisse. "Installatsioon on kõigile avatud," ütles Teet Suur.

Installing peab valmis olema esimeseks advendiks, seega algavad tõsisemad ehitustööd Rakvere Keskväljakul nädal enne tähtsat päeva.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles