Kaks tehnilist viga saanud Sõber: kohtunikud jaksasid ainult ühe veerandaja

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarva ameeriklane Brett McGee üritab takistada Margus Klementsovi viset.
Tarva ameeriklane Brett McGee üritab takistada Margus Klementsovi viset. Foto: Toomas Huik

«Meie jaksasime mängida küll, aga kohtunikud jaksasid ainult ühe veerandaja,» võttis Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber kokku korvpalli meistriliiga pronksiseeria teise mängu.


Tagantjärele on muidugi raske öelda, kas seeria esimeses mängus kodus võidu võtnud Tarva eilse lagunemise põhjuseks olid vilemehed või mängis TTÜ/Kalev lihtsalt paremini, kuid vähemalt ühe murdemomendi peategelasteks olid ka õigusemõistjad.

Kolmanda veerandaja lõpuni jäi pisut üle kolme minuti, kui Tarva ääremängija Brett McGee teenis Kristjan Makke takistamisel oma viienda vea. Ameeriklane ise ja kogu Tarva meeskond polnud aga ka kõrvaltvaatajate jaoks kaheldava vilega rahul ja lõpuks päädis olukord tehnilise veaga. TTÜ sai lisaks Makke korvile kolm vabaviset ja pääses juhtima 70:54.

Sõber ei ajanud 69:95 kaotust ja pronksiseeria viigistumist siiski vaid kohtunike süüks. «Täna polnud meil kõigil olulistel tegijatel just parim päev,» nentis ta. «Me ei saa endale lubada, et eduseisus laseme vastase järele ja läheme siis uuesti eest. Esimese veeran­d­aja lõpus juhtisime kaheksa punktiga, aga lasime Raido Roosil panna kaks kolmest… Aga noh – võib-olla olin ise ka täna (eile – toim) võitmisega liiga hasardis.»

Pärast esimese veerandaja viskekontserti hakkas Tarva bravuur vähenema ja rünnakulahendused muutusid üha kaootilisemaks. Eriti palju pahandust tekitas oma meeskonnale tagamees Matt Hall, kes võttis ridamisi ette omapäraseid rünnakulahendusi ja lõhkus sellega Tarva rünnaku. «Hall läheb vahepeal lihtsalt hullu ajama,» tõdes Sõber.

TTÜ peatreener Üllar Kerde kinnitas, et vaatamata meeskonda kummitavale rahaprobleemile on pallurid korralikult treeninud ja valmis pronksmedalite eest võitlema. «Rakveres pingutasime vist pisut üle,» arvas ta ja jätkas iroonilise alatooniga: «Loomulikult on meil raske, kui vastas on üks Eesti paremaid meeskondi ja paremaid treenereid – meie olime ju mullu neljandad ja kuuendad, mis annab kokku viienda koha, Tarvas aga hõbedal.»

Kuna pronksiseeria on viigis, peetakse otsustav mäng pühapäeval Tallinnas. Mõlema meeskonna peatreenerid kinnitasid, et toovad oma hoolealused sellesse mängu tõsiselt võitlema.

Korvpall

Eesti meistriliiga pronksiseeria

TTÜ/Kalev – Tarvas 95:69

TTÜ: Klementsov 16, Kriisa 13, Archibald 11, Osby 11, Pilk 10, Pärn 10, Roos 8, Makke 8, Kurg 8.
Tarvas: Vaikulis 15, Vahter 15, Hall 13, Timmermanis 12, Metsalu 4, Vaino 4, Dorbek 3, Veski 2, Kens 1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles