Väike-Maarjas algab kooli renoveerimine

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Maarja gümnaasiumi renoveerimist on kavandatud neli aastat, nüüd võivad tööd alata.
Väike-Maarja gümnaasiumi renoveerimist on kavandatud neli aastat, nüüd võivad tööd alata. Foto: Tairo Lutter

Väike-Maarja gümnaasiumi peamajas ja töökojas algas sellest nädalast kolimine, et vabastada ruumid ASi Gustaf ehitajatele, kes hakkavad koolihoonet renoveerima.


Väike-Maarja valla infojuht Hilje Pakkanen teatas, et Väike-Maarja vallavalitsus sai gümnaasiumi renoveerimise projektile Euroopa Liidu kohalike avalike teenuste arendamise (KATA) programmist toetust 1,5 miljonit eurot (22 miljonit krooni), millest ELi toetus moodustab 1,1 milj eurot (17,1 milj krooni). Ülejäänud osa on valla omaosalus, mille katteks andis volikogu vallavalitsusele loa võtta laenu ligi 309 000 eurot.

Väike-Maarja vallavalitsus on alates 2007. aastast kavandanud Väike-Maarja gümnaasiumi renoveerimist. Väike-Maarja vallavanema Indrek Kesküla sõnul avanes see võimalus kohaliku omavalitsuse investeeringutoetuste kava (KOIT kava) vahendeid kaasates. “Esialgu planeerisime ehitustöödele 1,288 miljonit eurot. Sellisel juhul oleks omafinantseering olnud 193 000 eurot,” ütles vallavanem Indrek Kesküla.

Kuna tänavu veebruaris-märtsis tehtud ehitus- ja inventarihangete järel sai teatavaks, et odavaimate pakkumuste kokkuliitmisel on sisuliselt kaks võimalust, kas peatada projekt ning kuulutada välja uued hanked vähendatud mahus või suurendada omaosalust

308 000 euroni, et Väike-Maarja gümnaasiumi kõik hooned (peamaja, algklasside maja ja tööõpetustundide kasutuses olevad hooned) saaks uuendatud.

31. märtsil toimunud vallavolikogu istungil arutati asja uuesti ning jõuti tõdemuseni, et mõistlik on lõpetada gümnaasiumi renoveerimine esialgses mahus. “Neljapäeval, 28. aprillil peetud vallavolikogu istungil toetasid volikogu liikmed omaosaluse suurendamist ja nüüd on võimalik alustada vähempakkumiste võtmist pankadelt, et saada soodsaim laenupakkumine. Vastavalt valla- ja linnaeelarve seaduse piirangutele tuleb laenu võtmine kooskõlastada rahandusministeeriumiga, kes langetab otsuse, arvestades Väike-Maarja valla finantssuutlikkust,” kommenteeris Indrek Kesküla.

Gümnaasiumi tehtavad investeeringud aastatel 2011-2012 võimaldavad parendada õpikeskkonda ning saavutada küttekulude kokkuhoidu. Olulisemate töödena nimetas vallavanem ventilatsiooni- ja elektritöid, koolisöökla ja köögi remonti, põrandate, uste ja akende väljavahetamist.

Projekti tulemusel renoveeritakse gümnaasiumi peamaja, algklasside maja ja õppekeskuse töökoda. Peamaja ja õppekeskuse töökoda tehakse korda selle aasta suvel, tööde üleandmise tähtaeg on augusti lõpus. Algklasside maja remonditakse 2012. aasta suvel.

Väike-Maarja gümnaasiumi ja õppekeskuse direktori, vallavolikogu hariduskomisjoni esimehe Raili Sirgmetsa ütlusel tunneb ta heameelt, et gümnaasiumi oodatud ja loodetud remont võib alata. “Praegu on kolimisega rohkesti lisakohustusi, aga püüame kõik probleemid parimal moel lahendada,” kinnitas Sirgmets. Direktori sõnul annab gümnaasiumi renoveerimine kindlust ja usku, et hariduselu Väike-Maarjas on jätkusuutlik. “Koolipere ja valla jaoks on tähtis kuupäev 20. august, kui ehitajad meile uuendatud gümnaasiumi peamaja üle annavad,” märkis Sirgmets.

Hanked (ehitustööd, omanikujärelevalve, peamaja köögiseadmed, söögisaali lauad ja toolid ning garderoobikapid) on tehtud ja suurem osa lepinguid on sõlmitud. Ehitab AS Gustaf, omanikujärelevalvet teeb konsortsium Keskkonnaprojekt OÜ koos Duko Ehitus ASiga, köögiseadmed tarnib Metos AS, garderoobikapid Falkonett Metall OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles