Kuu kutsub teatrisse luuleõhtule

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luleõhtu esineb näitleja Grete Jürgenson.
Luleõhtu esineb näitleja Grete Jürgenson. Foto: Rakvere Teater

Poeesiahuvilisi oodatakse Rakvere teatri kohvikusse 14. novembril kell 19 osa saama luuleõhtust “Kuu kutse”.

“Ah! Toredaim on elamine maine / ja vägev vere surematu püüd! / Mind võidab Rõõmu ihar, hõiskav hüüd, / ma iial pole kaalub ega kaine.” Nõnda kõlab Marie Underi “Ekstaas”.

Kirjandusrühmituse Siuru loomisest möödub tänavu 100 aastat. Ometi on nende autorite värsiridadesse talletatud inimlik igatsus, lootus, hirm, iha, tung ja trööstitus lugejale sama karged ja äratuntavad nagu enese mõtted õhtul enne uinumist.

Luuleõhtul “Kuu kutse” vaadeldakse lähemalt kirjandusrühmituse Siuru liikmeid, nende elukäike ning Siuru tähtsust eesti kultuuriloos.

Proosaline tagasivaade on vaid saateks luuletustele Underi, Tuglase, Adsoni, Barbaruse, Alle, Gailiti ja Visnapuu sulest, mis on kirja pandud ajavahemikus 1917–1919.

Luuletusi loevad noored näitlejad Jaune Kimmel ja Grete Jürgenson, kes ühtlasi debüteerivad ka ettekande pidajatena.

Kõik on oodatud kuulama, küsima, arutlema, vastu vaidlema, maha tegema, heaks kiitma, ümber lükkama, ent peaasjalikult osa saama poeesia puudutusest. Üritus on tasuta.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles