Viie lapse tavaline isa loob turvalisuse saart südametunnistuse kaudu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Südame järgi elav seitsmeliikmeline perekond Kaasik: Mana, Ahto, Tuul, Liisa, Hõbe Mari, Laas ja Kiur.
Südame järgi elav seitsmeliikmeline perekond Kaasik: Mana, Ahto, Tuul, Liisa, Hõbe Mari, Laas ja Kiur. Foto: Sille Annuk / Postimees

​Kui viie lapse isa Ahto Kaasik peaks teistele papadele loengut pidama, õpetaks ta neile eelkõige endas rahu leidmist. Elu on talle andnud võimaluse õppida hinge ja meelega kooskõlas elamist. Mees, kes on üles kasvatanud viis väikest last ja kes muretseb Eesti looduslike pühapaikade olemise pärast, ütleb, et ükskõik kus ja kuidas püüab ta käituda nii, et tema enda hing on rahul. 

“Kuulan oma südant ja kasutan mõistust selleks, et südame järgi elada,” lausub Ahto Kaasik. Ja naeratab. Seesugune tarkus on end temasse istutanud aastakümnete jooksul.

Aseri lähedalt Kõrkkülast pärit mees tunnistab, et aeg, mil isaks olemine oli tema põhitöö, oli nii keeruline, et ta ei tahaks seda meenutada. Siiski lubab ta pisut aastate taha liikuda. Aega, mil tal tuli olla alla kuu vanuse beebi ja viieaastase lapsukese tugila, turvalisuse saar. Ainuke vanem. Mil tuli  õppida ja uurida. E-la-da. Isegi ellu jääda. Sellisesse olukorda sattununa tuleb Ahto sõnutsi hakkama saada. Kuidagigi. “Raskust tundma kipub inimene ikka, ükskõik kuidas ta siis elab,” ütleb ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles