Sügavkülm teeb elu mugavamaks

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toitu sügavkülma pannes kirjuta peale ka hoiusta mise kuupäev, soovitab kokandusõpetaja Tiina Mäeks.
Toitu sügavkülma pannes kirjuta peale ka hoiusta mise kuupäev, soovitab kokandusõpetaja Tiina Mäeks. Foto: Meelis Meilbaum

Suvemarjad juba sügavkülmas, aga külmutada tasub ka sügisande: riivitud keedupeeti või kõrvitsapüreed. Ja väikesed pered ei pea pelgama suuri lihatükke või kalafileesid kauplusest, talunikult või kalurilt osta – mõistlik on värske “saak” soetada ja sügavkülmutada.

Rakvere ametikooli kokandusõpetaja Tiina Mäeks ütleb, et külmutamisel ja sulatamisel on omad reeglid, mida on mõistlik järgida.

Reegel number üks on sügavkülmutades pakendid märgistada, et oleks teada, mida need sisaldavad ja millal on külmikusse pistetud. “Toitu külma pannes võime küll arvata, et meile jääb meelde, aga ei pruugi,” nendib Tiina Mäeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles