Noored kuked läksid korvpalliplatsil karvupidi kokku

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikko Virkala.
Mikko Virkala. Foto: Meelis Meilbaum

Laupäeval jäi Lääne-Virumaa Kossuliiga meistrivõistlustel Simuna SK ja Ekonet Eesti mängurõõm üürikeseks. Esimesel poolajal jäi kahel mängijal sõnadest väheks ning noormehed läksid kaklema.

Simuna spordisaalis oli teise veerandaja lõpuks mäng sisuliselt otsustatud – Simuna oli juba 30 punktiga ees. Koduseinte vahel mänginud Erkki Sillamaa andis mängusituatsioonis Ekoneti pallurile Tristan Frederik Murumäele küünarnukiga nii tugeva obaduse, et viimane pidi pingile toibuma minema. Pinge jäi õhku ning enne poolaja lõppu leidis kohtunike sõnul platsil aset tõsine lööming.

“Üks tõukas teist, oli ka löök ühe mehe suunas. Teine mees tõukas samamoodi ja lõi lahtise käega. Kohtunikud eemaldasid mõlemad mängijad,” rääkis kossuliiga peakohtunik Mikko Virkala.

Simuna meeskonna esindaja Alo Põldmaa meenutas, et parasjagu oli Ekoneti otsaaut ja rünnakuõigus. Simuna SK mängijad olid kaitses kohe otsaaudi väljasöötmisest alates ja kogu võistkond oli agressiivne. Selline on nende mängutaktika.

“Keskjoone vahetus läheduses, kohtunike laua lähedal tegi Erkki Sillamaa vastu ründevea Ekonet Eesti mängija Tristan Frederik Murumägi, kes kaotas pärast ründevea vilistamist enesevalitsemise ja ründas Sillamaad,” selgitas Põldmaa, kes istus ise samal ajal vahetusmeeste pingil. Tema sõnul lükkas Murumägi pärast ebaõnnestunud rusikahoopi Sillamaad, kes ennast kaitses ja hoidis vastast kätega tagasi. Kisklejad lahutasid Ekoneti ja Simuna mängija. Mõlemad eemaldati mängust.

“Simuna meeskonna esindajana leian, et Erkki Sillamaa mängust eemaldamine oli ülekohtune. Teda karistati selle eest, et ta mängis kaitses hästi ja sundis vastast eksima ning enesevalitsuse kaotama,” kõneles Põldmaa. Simuna SK ei ole Erkki Sillamaa mängust eemaldamise ega mängukeeluga rahul.

Kohtunike hinnangul oleks Sillamaa saanud rünnakut tõrjuda ning lahkuda, kuid hakkas vastu ja oli eelnevalt ka kakluse alustajat provotseerinud.

Tristan Frederik Murumägi kommentaare jagada ei soovinud.

Lääne-Virumaa Kossuliiga juhtkond otsustas, et Sillamaa peab karistuseks eemale jääma viiest ning Murumägi kümnest mängust. Karistuse määramisel pidas kossuliiga peakohtunik nõu ka Eesti Korvpalliliiduga.

Kossuliiga juhtkond märkis, et järgmisel korral eemaldatakse kaklejad mängust terveks hooajaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles