President tänas õpilastest ajaloouurijaid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhiiv.
Arhiiv. Foto: Caro / Scanpix.

President Toomas Hendrik Ilves tänas õpilaste ajalooalaste uurimistööde võistlusel osalenuid, öeldes, et ajaloo tundmine süvendab teadmisi kõikidest eluvaldkondadest ja muudab nii elamise selgemaks. Gümnaasiumiastmest olid parimate ajalooalaste uurimustööde autoriteks teiste seas ka Anni Lomp (Rakvere Gümnaasium) ja Kertu Roonet (Rakvere Ametikool).


Eesti Ajaloo- ja Ühiskonnaõpetajate Seltsi poolt korraldatud XII õpilaste ajalooalaste uurimistööde võistluse teema oli “Kakskümmend aastat Eesti ajaloos (1991-2011)” ning selle pidulik lõpetamine toimus täna Tartus, Haridus- ja Teadusministeeriumis.


“Te uurite, küll veel vast mitte nii lihvitult, kuid siiski ausalt teemasid, mida armutu aja kulgemine võib lasta kaotsi minna. Või midagi seesugust, mida me teame justkui liigagi hästi, lausa mütologiseeritult ja seetõttu ka ehk liiga pealiskaudselt,” pöördus riigipea ajalooalaste uurimistööde võistlusel osalenute poole.

President Ilves kuulutas välja ka võistluse tulevaks õppeaastaks. Põhikoolidele on teemaks “Minu pere”, mille eesmärgiks on oma perekonnaloo uurimine. Gümnaasiumide teemaks on “Minu kodukoht ja rahvas”.

Esimese Eesti Ajaloo- ja Ühiskonnaõpetajate Seltsi poolt korraldatud õpilaste ajalooalaste uurimistööde võistluse Vabariigi Presidendi auhindadele kuulutas välja riigipea Lennart Meri 1999. aastal.

Võistluse eesmärgiks on rahvuslike väärtuste mõtestamine, põlvkondadevahelise sideme ja järjepidevuse hoidmine; õpilaste ajaloohuvi süvendamine ja silmaringi avardamine; õpilaste iseseisva uurimistöö oskuste arendamine.

Tunnustatud ajaloolastest koosnev žürii määrab mõlemas vanuseastmes kolm peapreemiat: I auhind 200 eurot, II auhind 175 eurot, III auhind 150 eurot, parimate tööde juhendajatele on preemia 100 eurot.

Võistlust toetavad rahaliselt: SA Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu; Haridus-ja Teadusministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles