Kuhu kadus näitleja või üks tund tema elust?

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse kuraatori Gert Raudsepa selja taga elavad portreed oma elu: kes vahetab poose, kes uurib kaamerat ja kelle tardumust murravad vaid pilkuvad silmad.
Näituse kuraatori Gert Raudsepa selja taga elavad portreed oma elu: kes vahetab poose, kes uurib kaamerat ja kelle tardumust murravad vaid pilkuvad silmad. Foto: Meelis Meilbaum

Te ei usu oma silmi: näitleja portree seinal ... liigutab kätt! Veel hullem: köhatab vaikselt. Tema päralt on terve tund. Ja siis võib näitleja üldse ära kaduda. Rakvere Teatrikinos.

Näitus “Eesti Näitlejate Liit 100. Näitleja portree” on võimalus. Viibida 60 minutit koos Eesti näitlejaga. Jälgida ilmeid ja püüda ära arvata mõtteid.

Rakvere teatri peakunstnik Eveli Varik elas näitust üles pannes läbi korraliku ehmatuse: toimetades teadmises, et on majas täiesti üksi, kuulis ta äkki meest vaikselt köhatamas. Ja siis ohkas keegi. “Päris kõhe hakkas,” tunnistas Varik. Ja tundis kergendust, kui taipas, et elumärki annavad teosed – näitlejad ekraanil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles