Mundrikandja, kes püstoli järele ei haara

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selles valges vanas politseimajas Rakveres Koidula tänavas töötas Heino Tanijärv aastakümneid kriminaalpolitseinikuna.
Selles valges vanas politseimajas Rakveres Koidula tänavas töötas Heino Tanijärv aastakümneid kriminaalpolitseinikuna. Foto: Marianne Loorents

Heino Tanijärv on pidanud kinni mitmeid ohtlikke kurjategijaid, kuid  teenistusrelvast on lasknud vaid hoiatuslaske, mitte inimese pihta. Ja saanud selle eest ka ülemustelt pahandada.

Maakonna teenekas kriminaalpolitseinik Heino Tanijärv saadeti pidulikult pensionile 2. septembril 2003. aastal – 28 aastat pärast esimese suure kuriteo avastamist. Tanijärv meenutas, et 2. septembril 1975. aastal tuli toonasesse miilitsajaoskonda teade, et Rakke kandis Olju külas põleb elumaja. Sündmuskohale kihutas operatiivrühm, roolis nooruke korravalvur Heino Tanijärv.

Üks tunnistajatest rääkis, et ennelõunal kella 11 ja 12 vahel pani ta ratta elumaja seina najale ja läks ise Viljandi bussi peale. Loetud minutite jooksul bussiga Rakkesse jõudnud, nägi ta tuletõrjeautot vastu kihutavat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles