Relvasmugeldajate protsess venib

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui juunis ei kinnitanud Viru maakohus nn relvasmugeldajate ja riigiprokuratuuri vahel sõlmitud kokkulepet, siis paar nädalat tagasi peetud kohtuistungil tõmbasid pidurit kaks süüdistatavat ja taganesid kokkuleppest.

Kohtu all olevaid Kadrina vallast pärit Martin Tanningut, Rauno Udekülli ja Raivo Olevit süüdistab riigiprokuratuur tulirelvade, nende oluliste osade ning laskemoona ebaseadusliku käitlemisega seotud kuritegude toimepanemises. Nii eraldi kui ka ühistes kuritegudes tegid nad plaani automaattulirelvade ebaseaduslikult laskekõlblikuks muutmiseks ning turustamiseks.

Kriminaalasja raames kogutud materjalidest nähtub, et kuriteod pandi toime 2015.–2016. aastal, mil telliti veebikeskkonnast postiteenuse vahendusel laskekõlbmatuks muudetud relvi, et need Eestis ebaseaduslikult laskekõlblikuks muuta ja turustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles