Nüüd saab uuskasutuskeskusele asju saata kogu Eestist

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Smartposti pakiautomaat.
Smartposti pakiautomaat. Foto: Elmo Riig / Sakala

Alates maist on MTÜ Uuskasutuse ametlikuks logistikapartneriks Itella Smartpost, mis tähendab, et edaspidi saab keskusele väikese tasu eest asju saata kõikjalt Eestist.


Uuskasutuskeskuse tegevjuhi Katriin Jüriska sõnul oli senine koostöö Itella Smartpostiga lasterikastele peredele vajalike asjade kogumisel edukas. Märtsist aprilli keskpaigani toimunud kampaaniaga abistati kümneid suurperesid üle Eesti.

«Peamiselt saadeti täiskasvanute ja laste riideid ning vähesel määral sporditarbeid, kokku ligikaudu 12 kuupmeetrit esemeid. Seekordse kampaania käigus kogutud asjadest saavad suurimat abi Põlvamaa lasterikkad pered. Peale edukat ühiskampaaniat otsustasid uuskasutuskeskus ja Itella Smartpost, et koostöö võiks jätkuda,» teatas Jüriska.

Itella Smartposti tegevjuhi Risto Eelmaa sõnul muutub nüüd vanadest asjadest loobumine mugavaks ja soodsamaks ka väljastpoolt Tallinna pärit inimestele. Kuna keskus asub Tallinnas, oli mujalt Eestist asjade toomine tülikas ja kulukas. Smartposti pakiautomaatide võrk on aga üleriigiline ning pakiautomaadid asuvad üldjuhul ostukeskustes.

«Seega saab edaspidi oma kasutusest väljas asjadest mugavalt loobuda näiteks igapäevaostude tegemisel,» kommenteeris Smartposti tegevjuht Risto Eelmaa.

Pakkide saatmine Smartpostiga on lihtne: selleks tuleb minna pakiautomaadi juurde, mis asub enamasti kaubanduskeskuses, valida puutetundlikult ekraanilt uuskasutuskeskuse kampaania ning järgida automaadi edasisi juhtnööre.

Kõik esemed peavad olema pakitud üheks saadetiseks ning paki maksimaalsed mõõtmed ei tohi ületada suurima kapi mõõtmeid (60x60x60cm). Smartpost pakub uuskasutuskeskusse paki saatmisel tavapärasest soodsamat hinda: kõikide kappide puhul on saatmiskulu vaid 2 eurot.

Uuskasutuskeskus on MTÜ, mille eesmärgiks on tegutseda puhtama ja keskkonnasäästlikuma Eesti nimel. See toimib nii, et inimesed annetavad oma üleliigsed, kuid puhtad ja korralikud asjad ära ning keskus leiab neile uue õnneliku omaniku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles