Noor meister ehitab ja plaadib järgmisel aastal toimuva võistluse ootuses

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joost Podekrat kutsemeistivõistlusel Noor Meister. Oma vabadussõja võidusambaga oli ta maalrite seas võidumees.
Joost Podekrat kutsemeistivõistlusel Noor Meister. Oma vabadussõja võidusambaga oli ta maalrite seas võidumees. Foto: Erakogu

Plaatija ja maaler Joost Podekrat teadis juba varakult, et ehitamine on tema kutsumus. Vaikselt ja kindlalt on ta kasvanud sel alal nooreks meistriks. Kevadel plaatis ta üleeestilisel võistlusel end esikohale suurepäraselt tehtud vabadussambaga. Järgmisel sügisel ootab teda ees veel suurem väljakutse: oma oskustega tuleb loorbereid korjata üleeuroopalisel võistlusel.

Kutsemeistrivõistlusteks EuroSkills pole Joost jõudnud veel õieti harjutadagi. Tema päevad kulgevad kaitseväes ja nii peab ta praegu praktiseerima rividrilli. Muidugi sügelevad suurepärase plaatija ja maalri näpud. Maikuus pääseb ta armeest ja siis läheb lahti usinaks tööks, ikka selleks, et hoida kõrgel Eesti meistrimeeste au.

Joostil on loomulikult eesmärgid ka kaugemaks tulevikuks. Tal on plaan minna välismaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles