Vaata, mida saab näha Rakvere linnavalitsuse vanas majas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reede õhtul avasid kultuuriminister Indrek Saar ja humanoidrobot Pepper Rehbinderi maja, mis on aastaid olnud tuntud Rakvere linnavalitsuse hoonena.

Avamisel mängisid viiulit Rakvere muusikakooli tüdrukud, rokkiva klassikalise muusika kontserdi andis trio Comodo ehk vennad Hendrik, Priidik ja Edward Soon. Robot Pepper ajas kultuuriministriga juttu ja esitas tantsu.

Rehbinderi majas saab näha aardeid Virumaa Muuseumide kunstikogust, aga ka näiteks mammutihammast, kunagi Kolmainu kiriku tornis olnud kukke ja 600 aasta vanust kappi. Eesti vanimast mõõgast või Ilumäe kabeli originaalvitraažidest rääkimata.

Virumaa Muuseumide oma aarete kõrval on hoones kaks ajutist näitust. Üks neist on pühendatud robotitele, kuid nii üllatav, kui see ka pole, on ilmselt märksa põnevam interaktiivne näitus maailmale üha rohkem muret tekitavast toidunappusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles