Töövarjud jälitasid Tapal sõjaväelasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töövarjudele anti mundrid selga ja relvad kätte ning pandi nad koos ajateenijatega hoonestatud alal lahinguolukorras liikumist õppima.
Töövarjudele anti mundrid selga ja relvad kätte ning pandi nad koos ajateenijatega hoonestatud alal lahinguolukorras liikumist õppima. Foto: Marina Loštšina

Eelmisel kolmapäeval suurenes 1. jalaväebrigaadi Tapa linnaku ajateenijate arv kahekümne ühe võrra – noored üle Eesti tulid sõdureid töövarjutama.

Noorte (kellest üle poole esindasid õrnemat sugu) saabumise põhjused Lääne- ja Ida-Virumaalt, Harjumaalt ning Järvamaalt Tapale olid väga erinevad – osa neide kaalub ajateenistusse minekut ning tahtis end proovile panna, noormeestel on ajateenistus ees ning nemadki soovisid juba varakult “pildi ette saada”.

“Huvi ajateenistuse vastu on suur, küsimusi palju, seetõttu otsustasime tänavu anda kogemusi ka neile, kes pole teenistusse veel jõudnud,” selgitas 1. jalaväebrigaadi veebel staabiveebel Andreas Rebane ja lisas, et eelmisel neljapäeval Facebooki postitatud üleskutsele reageerisid nii paljud, et algul esmaspäevani planeeritud registreerimine oldi sunnitud lõpetama juba reede lõunaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles