Relvasmugeldajatest kandis karistust vaid üks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viru maakohtu Rakvere kohtumaja kohtunik Anu Ammer eraldas eile relvasmugeldajate protsessil Martin Tanningu ja Rauno Udekülli materjali ja saatis need tagasi prokuratuuri. Kohtunik põhjendas otsust asjaoluga, et Tanning ja Udeküll ei olnud kokkuleppega nõus.

Küll oli riikliku süüdistaja ja kaitsja vahel saavutatud kokkuleppega nõus Raivo Olev, kelle kohus mõistis süüdi tulirelva, selle olulise osa ja laskemoona ebaseadusliku käitlemise eest ning mõistis talle karistuseks viis aastat vangistust. Veel mõistis kohus Olevi süüdi kahes narkokuriteos, määrates ühe eest karistuseks kaheksa kuud ja teise eest kolm aastat vangistust. Et väiksemad karistused loetakse seaduse järgi kaetuks suurema karistusega, jäi lõplikuks karistuseks viis aastat vangistust, millest lahutati eeluurimisel oldud üks aasta ja 20 päeva. Ülejäänud aja, 3 aastat 11 kuud ja 10 päeva, mõistis kohus tingimisi koos viieaastase katseajaga.

Kõik kolm meest lasti vabadusse tänavu juunis, sest prokuratuur ei pidanud nende jätkuvat vahi all viibimist vajalikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles