Pillimeeste pidu ärkab ellu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusik Tõnu Kolesnik alias Tony on Virumaaga seotud tunnustatud laulja ja helilooja. Ta on laulnud Speed Frees ja teinud tunnusmeloodia ööjooksule.
Muusik Tõnu Kolesnik alias Tony on Virumaaga seotud tunnustatud laulja ja helilooja. Ta on laulnud Speed Frees ja teinud tunnusmeloodia ööjooksule. Foto: Erakogu

Lääne-Virumaa pillimeeste peod said alguse juba nõukogude ajal ning muutusid väikest viisi legendiks. Pillimeeste pidude korraldaja Ants Viermann meenutas, et peod sündisid vastukaaluks omaaegsele ansamblite tarifitseerimisele.

Esimesed pillimeeste peod peeti KIT-i klubis, seejärel said pillimehed aastaid kokku Kehala klubis, pärast selle sulgemist tuldi kokku ka Kundas ja Väike-Maarjas, ent need kohad polnud ilmselt päris õiged ning mullu jäi see populaarne üritus sootuks ära.

Tänavu aga pillimeeste pidu toimub ning seda juba järgmise neljapäeva õhtul. “Buena Vista Sofa Club tundub olevat taolise ürituse jaoks väga õige koht,” ütles Viermann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles