Tapal rahvuste päeval tuli laulu Põhjamaast mitu korda esitada

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna peeti Tapal rahvuste päeva, kus emotsionaalseimaks hetkeks kujunes kõigi esinejate ühiselt ette kantud "Laul Põhjamaast".

Kui ukraina, vene, moldova ja eesti kollektiivid etteaste lõpetanud olid, aplodeeris publik püsti seistes. Pala, mille viisi autor on Ülo Vinter ning sõnade looja Enn Vetemaa, tuli ka kordamisele.

Rahvuste päeva kontserdil esinesid Tapa valla ukraina seltsi Chervona Ruta koor Žuravuska, kohalik segakoor Leetar, slaavi naiskoor Kundast, Narva ukraina ansambel Kalõna, Moldova instrumentaalmuusika kollektiiv Tallinnast ning Tapa rahvatantsukollektiiv Tulised Tuulutajad. Kontserdi sidus tervikuks Vjacheslav Reznichenko.

Nimetust "Ühise taeva all ..." kandnud üritus jätkus järelpeoga vabamas õhkkonnas, pakuti rahvuslikke suupisteid ning kokkutulnuid lõbustas Tallinnas tegutsev moldova ansambel.

Ettevõtmise korraldas Tapa valla ukraina selts Chervona Ruta, neile oli selles toeks Ukraina Organisatsioonide Assotsiatsioon Eestis.

Erinevaid rahvusi ühendav üritus pühendati Eesti vabariigi sajandale sünnipäevale.

Kogu ettevõtmise läbivaks mõtteks oli tutvustada Eestis elavate rahvaste kultuuri ja traditsioone. "Eesti on meie kõigi kodu," rääkis üks peakorraldajaid ja ukraina seltsi Chervona Ruta tegevuse eestvedajaid Tatjana Tšuvpilo.

Tšuvpilo pidas laulu "Põhjamaa" väga ilusaks ja olulise sõnumiga eestikeelseks lauluks, mis oli peamine põhjus, miks just seda ühiselt esitati.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles