Krossimees Harri Kullas tõusis Saksamaal poodiumile

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Kullas (keskel) saavutas Chemnitzis sõidetud superkrossi etapil kokkuvõttes kolmanda koha.
Harri Kullas (keskel) saavutas Chemnitzis sõidetud superkrossi etapil kokkuvõttes kolmanda koha. Foto: Erakogu

Saksamaal Chemnitzis sõideti reedel ja laupäeval maineka ADAC superkrossi sarja teine osavõistlus, kus kuninglikus SX1 klassis teenis Väike-Maarjast pärit Harri Kullas kokkuvõttes kolmanda koha.

Sama võistlussarja esimesest etapist eemale jäänud Kullas, kes kihutas esimest korda uue tiimi (Kosak) värvides, saavutas reedel sõidetud enda grupi poolfinaalis kolmanda koha ning kindlustas sellega koha õhtusesse finaali. Finaalsõidus platseerus Kullas kuuendaks.

Laupäeval starti tulles näitas Harri Kullas poolfinaalis taas head minekut ja sai enda grupis teise koha. Läänevirulasest krossimehe hea hoog jätkus ka finaalis, kus ta ületas finišijoone taas teisena.

"Chemnitzi rada oli reedel mõnes kohas veidi ohtlik, kus paljud sõitjad kukkusid, kuid laupäevaks tehti need osad leebemaks ja kõik läks hästi," rääkis Harri Kullas. "Rajal olid suured hüpped ja ka üks liivalõik, kus ma tundsin end väga hästi. Rahvast oli ka Saksamaale omaselt palju ning väga mõnus võistlus oli."

Kullase sõnul algas nädalavahetus üsna raskelt, sest uue meeskonna ja uue Husqvarna tsikliga kohanemine võtab veel aega. "Kahe päeva tulemusena olin kolmas, seega jäin oma tulemusega väga rahule ning meeskond oli samuti õnnelik, kuna lisaks minule tõid tiimi teised sõitjad veel ära mõne poodiumikoha," lisas ta.

Kahe etapi järel on ühel etapil osalenud Harri Kullas 12. kohal. ADAC SX Cup võistlussarja viimane osavõistlus sõidetakse 12.-14. jaanuaril Saksamaal Dortmundis ja Kullas tuleb sealgi starti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles