Kundast Soome kulgeva laevaliini tasuvust hakkab uurima Turu ülikool

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuring peab selgitama sedagi, mida sadamatel on vaja teha, et tavaliste  kaubalaevade kõrval ro-ro tüüpi laevu vastu võtta.
Uuring peab selgitama sedagi, mida sadamatel on vaja teha, et tavaliste kaubalaevade kõrval ro-ro tüüpi laevu vastu võtta. Foto: Meelis Meilbaum

Turu ülikooli eestvõttel hakatakse uurima Kunda ja Soome vahelise laevaliini tasuvust. Kahe ja poole aasta pärast peaks olema selge, kas asjaga on mõtet edasi minna.

Eelmisel nädalal otsustati uuringuid INTERREG Central Baltic programmist rahastada. Tasuvusuuringu projektijuht Reima Helminen Turu ülikooli mereuuringute keskusest rääkis, et paar kuud läheb paberimajandusele ja lepingute sõlmimisele ning sisulise tööga alustatakse veebruaris või märtsis. Valmis peab uuring olema maiks 2020.

Helmineni sõnul on ühelt poolt vaja uurida, kui palju kaupu hakkaks Kunda ja Soome vahel liikuma, teisalt aga seda, milliseid tingimusi peaksid sadamad ro-ro tüüpi laevade vastuvõtmiseks täitma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles