Urmas Laht sebis võimuliidult raha Repinski kaudu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Laht.
Urmas Laht. Foto: Aarne Mäe

Poolteist tundi pärast esimest telefonivestlust oli Urmas Laht juba märksa jutukam. Vahepeal oli ta teada saanud, et sel teemal on ka ministriga räägitud. Lahe sõnul said tänavusest toetusest osa loomapidajad, kelle sigadel on nõutud tõuomadused. Ta ütles, et raha laialijagamisel ei jää mänguruumi, sest toetust makstakse iga looma pealt.

Et minister Kadri Simsoni elukaaslane Teet Soorm ja tema lähikondsed kuuluvad Eesti suurimate seakasvatajate hulka, on loogiline, et priske osa abirahast kukkus just Soormi kaukasse. Kui Postimees seda summat Lahel täpsustada palus, jäi too vastuse võlgu. Lahe sõnul on toetust saanud vähemalt paarkümmend ettevõtet ja Soormi isikul ta peatuda ei soovinud, sest ei teadvat, millised ettevõtted Soormiga seotud on.

Küll kinnitas Laht, et toetuse saajate hulgas on Saimre Seakasvatuse OÜ, mille isiklik seos Soormiga tuleb välja Rakvere lihatööstuse omanikfirma HKScan värskeimast majandusaasta aruandest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles