Seep ja vesi pole inimestele alati sõbrad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi on inimese oma valik, kui suurt tähelepanu ta hügieenile pöörab, on siiski teada fakt, et näiteks kätepesu aitab ennetada mitmetesse haigustesse nakatumist.
Kuigi on inimese oma valik, kui suurt tähelepanu ta hügieenile pöörab, on siiski teada fakt, et näiteks kätepesu aitab ennetada mitmetesse haigustesse nakatumist. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Isiklik hügieen on kaunis isiklik teema. Ka sellest arusaamine erineb pereti ja persooniti, tõdevad meditsiinitöötajad. 

Kadrina ujulas võideldakse reostusega, mille taga võib näha ujujate kehva kasimisharjumust. Hiljuti sattus vanemate põlu alla õpetaja, kes õpilasi pesema sundis, Väike-Maarja pereõde avaldas aga meedias kriitilise arvamusloo patsientide pesemisharjumustest.

Iga päev puutuvad väga erinevate inimestega kokku just meditsiinitöötajad. Sõmeru perearst Rita Uuetalu ütles, et meditsiinitöötaja ülesandeks on inimesele abi anda, aidata lahendada tema terviseprobleemi, seepärast ta tavaliselt inimese välimusele erilist tähelepanu ei pööra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles