Kiri: massimõrv Tapal

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapal rõõmustab tänavu elanikke elus jõulupuu ­rongi- ja bussijaama juures pargis.
Tapal rõõmustab tänavu elanikke elus jõulupuu ­rongi- ja bussijaama juures pargis. Foto: Eva Klaas

Tapa linna elanikud on aastaid võtnud ühiselt uut aastat vastu linnakuuse all. Kuusk on olnud Tapa Keskväljakul. Tänavu juhtus aga nii, et Keskväljakule kuuske ei pandud. Ajalehest võis lugeda, et Tapa vallavanem hoolib loodusest ning ei taha kuuske metsast linna tuua. Sestap ehiti hoopis raudteejaama kõrval asuval haljasalal sirguv kuusk.

Seal korraldatakse advendiüritused ning minule tundub, et tähistatakse ka aastavahetust. See viimane valmistab mulle muret, sest tavaliselt on uut aastat vastu võttes ka klaase ja pudeleid kõlistatud, rakette lastud ja muud mürtsu tehtud. Nüüd kandub see kõik raudteejaama kõrvale, kus on küllaltki kitsas olemine. Ei ole seal ju suuremat lumest puhtaks aetavat kõva pinnaga platsi, on vaid kitsad pargiteed.

Aga kuusest vaevalt 30–40 meetrit eemal on vaksal koos laiade puhastatud perroonidega … Ilmselt seal mölluks läheb (Tapal hakkab see juba enne kella 23), kuid kes suudab selles tossus, müras, vahuveiniuimas ning, silmad taevas, rakette vahtides märgata lähenevat rongi? Või kes tagab, et rakett ei lenda semafori pihta ega jäeta raudteele vedelema pooleldi tühjaks lastud ilutulestikukarpi ja et sellele rong juhtumisi otsa ei sõida? Ei keegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles