Hobiküpsetaja retsepti järgi tehtud tort võib jõuda presidendi vastuvõtule

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hobiküpsetaja retsepti järgi tehtud tort võib jõuda presidendi vastuvõtule.
Hobiküpsetaja retsepti järgi tehtud tort võib jõuda presidendi vastuvõtule. Foto: Diana Unt

Kertu Nurmetalo esitas oma tordiretsepti EV 100 juubelitordi konkursile ja ootab nüüd põnevusega, kas see pälvib 65 retsepti hulgas žürii tähelepanu ning pääseb homme kümne parema hulka või mitte. Võitnud retsepti järgi valmistatud tort leiab tee presidendi vastuvõtu lauale.

Küpsetamist hobi korras harrastav Tamsalus sündinud, kasvanud ja kooli lõpetanud naine sai konkursil osalemise idee tuttavalt. “Tuttav sai sedasama minu valmistatud torti maitsta ja arvas, et ma peaksin osalema. Kahtlesin küll, kas tasub, sest kes olen mina nende uhkete tegijate kõrval. Aga kui ei proovi, siis ei tea,” rääkis Nurmetalo.

Kiili gümnaasiumis algklassiõpetajana töötav naine saatis konkursile vaarikate, metsmustikate ja tumeda šokolaadi kattega porgandi-toorjuustutordi retsepti. “Olen varem internetist porganditortide retsepte vaadanud ja neid teinud, aga see on nii-öelda oma maitse järgi kohandatud,” lisas ta. “Ise olen koogimaias ja tänu sellele on kook meie majas tihti laual: nädalas kibelevad käed ikka mitu korda küpsetama, et perele midagi head pakkuda.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles