Kohus saatis seksuaalkurjategija kümneks aastaks vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi

Viru maakohus tunnistas teisipäeval 56-aastase mehe süüdi seksuaalse enesemääramise vastastes süütegudes ja mõistis talle lühimenetluses lõplikult ärakandmisele kuuluvaks karistuseks kümme aastat vangistust.

Süüasja arutati kannatanute säästmiseks lühimenetluses, mille käigus nad ei pidanud kohtus enda üleelamistest rääkima, teatas Viru maakohtu pressiesindaja.

Süüdistus käsitles muu hulgas alaealiste korduvat vägistamist ja muu sugulise iseloomuga teo toimepanemist, korduvat lasteporno valmistamist, hoidmist ja näitamist, lapseealise seksuaalset ahvatlemist, aga ka tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikku käitlemist. Tulirelva ja laskemoona ebaseaduslik käitlemine ei olnud seotud teiste kuritegudega. Kuriteod pandi toime Ida-Virumaal.

Süüdistatav tunnistas ennast osaliselt süüdi. Mehelt mõisteti välja sundraha ja kriminaalmenetluse kulud kogusummas 3585 eurot. Seksuaalkurjategija karistusaja alguseks loetakse selle aasta 14. august. Kohtumenetluse pooled saavad tänase otsuse vaidlustamise soovist teatada seitsme päeva jooksul.

Mees on varem ühel korral kohtulikult karistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles