Heaolu peab kasvama kogu Eestis

Jaak Aab
, riigihalduse minister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aab.
Jaak Aab. Foto: Internet

Kuigi 213 omavalitsusest on saanud 79, on oluline meeles pidada, et omavalitsuste ühendamine ei saa olla omaette eesmärk. Kõige olulisem on inimeste elukeskkonna parandamine ning kohalike omavalitsuste võimekuse kasv. Regionaalpoliitikas tuleb tulemuste hindamiseks süveneda sisusse, mitte keskenduda vormile.

Aastate jooksul on elu maapiirkondades ja väiksemates linnades hääbunud, paljud inimesed on lahkunud pealinna suunal või välismaale. Aastakümneid kestnud ääremaastumist ühe aastaga ümber ei pööra, kuid valitsus on juba praeguseks teinud märgilisi samme, et Eesti arengut tasakaalustada ja ääremaastumist vähendada.

Ääremaastumise leevendamiseks tuleb astuda väga otsustavaid samme. Olen teinud ettepaneku käivitada Ida-Virumaa programm ja luua Kagu-Eesti programm, et toetada keskkonda, kus ettevõtted saaksid luua töökohti ja inimestel oleks parem elada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles