Urmas Laht nõukojas töötamises huvide konflikti ei näe

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Laht.
Urmas Laht. Foto: Marianne Loorents

​Riigikogu opositsioonisaadikud küsisid keskerakondlasest maaeluministrile Tarmo Tammele esitatud arupärimises, kas ta näeb ministeeriumi põllumajanduse nõukoja esimehe, Rakvere linnavalitsuse liikme ja Markilo AS-i sigala keskerakondlasest juhi Urmas Lahe tegevuses ametiisikuna huvide konflikti. Laht ise leiab, et koja liikmed peavadki olema tegevpõllumehed.

Riigikogu vabaerakonna ja reformierakonna seitse opositsioonisaadikut – Andres Herkel, Krista Aru, Artur Talvik, Külliki Kübarsepp, Andres Ammas, Terje Trei ja Igor Gräzin – tõid maaeluminister Tarmo Tammele üle antud arupärimises välja, et minister on 12. jaanuari käskkirjaga moodustanud ühe oma poliitilise nõuniku ametikoha asemele seitsmeliikmelise põllumajanduse nõukoja.

Kuna nõukoja liikmetel on tekkinud ametiseisund ja -pädevus, järeldasid riigikogu liikmed, et nõukoja liikmed on ametiisikud – nad saavad selle tegevuse eest maksumaksjatelt ka rahalist tasu. Teiselt poolt tegutsevad nõukoja liikmed aktiivselt põllumajandussektoris, saades sealt vahetult tulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles