Letipea kaitsealal keelati linnujaht

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valitsus muutis Letipea maastikukaitseala kaitseeesmärke ja kaitsekorda. Eesmärk on kaitsta alal Eesti põhjarannikule iseloomulikke maastikke ja rannaniidukooslusi, olulisi lindude rändepeatus- ja pesitsuspaiku, kaitsealuseid liike, looduse üksikobjekte Ehalkivi ja Tagaküla Suurkivi, samuti elupaigatüüpe, nagu on liivamadalad, laiad madalad lahed, vanad loodusmetsad ning soostuvad ja soo-lehtmetsad.

Kaitseala on jagatud kaheks sihtkaitsevööndiks ja üheks piiranguvööndiks. Kaitsekorra muutmisega arvatakse täiendavalt sihtkaitsevööndisse 10,3 hektarit senist piiranguvööndiala riigimaal. Kaitseala piir jääb sisuliselt samaks, kuid tehnilisest korrigeerimisest tingitud muudatused suurendavad senist pindala 4,1 hektari võrra.

Kaitseala pindala on 608,8 hektarit, millest 490 hektarit moodustab veeala ning 119 hektarit maismaa. Eramaad on kaitsealal 44,8 hektarit ning see jääb piiranguvööndisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles