Naabrid issanda loomaaias

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarina Alsta maalidele mahub palju soojust, rõõmsaid värve ja häid loomi, aga ka südamevalu maailma ja inimeste kurjuse pärast.
Kaarina Alsta maalidele mahub palju soojust, rõõmsaid värve ja häid loomi, aga ka südamevalu maailma ja inimeste kurjuse pärast. Foto: Marianne Loorents

Rakvere Galeriis käib vilgas laevaliiklus naabrite Soome ja Eesti vahel. Kaarina Alsta lapselikult rõõmsate värvide ja kujundite tagant paistab nukraid ning murelikke mõtteid.

Soome naivisti Kaarina Alsta esimese näituse tõi Riho Hütt Rakverre kümmekond aastat tagasi. Kes nägi toona imepeenelt maalitud kirevaid südamlikke loomakesterohkeid pilte, mäletab siiani kunstniku lapselikult siirast väljenduslaadi ning maalide südantkriipivat sõnumit.

Kaarina Alsta on Soome 100. sünnipäeva puhul taas Rakveres, seekord näitusega “Naabrid”/“Naapurit”. Värvikatel maalidel, millest lõviosa valminud aasta jooksul just selle näituse tarvis, on tegelasteks nii loomad kui ka inimesed, sisuks aga praegused valuteemad. “Vahemeri”, “Saabumine Helsingisse”, “Sebrad Soomes”, “Kaugel kodust”, “Müür”, “Pahad välja!”, “Kosmoseprügi”, “Kohe algab uus elu” ütlevad pildiallkirjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles