Õpetaja töötasu alammäär kasvab 150 euro võrra

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajate alampalk tõuseb.
Õpetajate alampalk tõuseb. Foto: Elmo Riig / Sakala

Valitsus kehtestas neljapäeval 1. jaanuarist põhikooli ja gümnaasiumi õpetaja töötasu alammääraks täistööajaga töötamisel 1150 eurot kuus, mis tähendab, et töötasu alammäär suureneb võrreldes 2017. aasta 1. jaanuariga 150 eurot.

Praegu on õpetaja töötasu alammäär 1050 eurot kuus. 2017. aasta novembri seisuga on üldhariduskoolide õpetajate ametikohti 12 372.

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps ütles, et ministeeriumi üks olulisemaid prioriteete on õpetajate palgatõus ja uue aasta eelarves on palga alammäära tagamiseks planeeritud 228 miljonit eurot. „Lisaks ministeeriumile panustavad kohalikud omavalitsused õpetajate palkadesse, mis tõstab õpetajate keskmise töötasu 1380 euroni,“ lisas minister.

Õpetaja töötasu alammäära tõus vastab valitsuse eesmärgile tõsta õpetajate keskmine töötasu 2019. aastaks 120 protsendini Eesti keskmisest palgast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles