Muna õpetab kana

, Põlula kooli õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vahel juhtub, et õpetajal on tunnis nii palju tööd, et ta ei jõua kõike ise ära teha ja peab õpilastelt abi paluma. See viiski toreda mõtteni, et ka lapsed ise võivad väga head õpetajad olla ja vanematele inimestele koolis õpitud oskusi jagada, ning miks ei võiks muna õpetada kana.

Ettevõtlikud Põlula kooli suured ja väikesed päkapikud otsustasidki, et nemad tahavad oma vanematele ja vanavanematele ning külarahvale natuke jõulurõõmu pakkuda ja tõestada, et omatehtud asi on kõige ilusam asi. Istuti koos ja mõeldi, mis võiks olla see, mida õpetama hakata, sest oskusi on aastatega juba üsna palju kogunenud, kuigi kooliaastaid nendel päkapikkudel endil veel eriti palju ei olegi – tegemist on 1.–4. klassi lastega.

Peale pikki vaidlusi leiti lõpuks, et käsitööhuvilisi võiks kutsuda endale külla nii umbes kuuel-seitsmel korral. Ühiselt otsustati, et kindlasti tahaks õpetada quilling’ut, sest see on üsna uus tehnika, kus kammitaolise vidinaga saab paberiribadest imetoredaid kaunistusi keerutada ja kokku kleepida, ning vanemad inimesed ei tea sellest midagi. Siis mõeldi veel, et taaskasutus on hästi popp ja miks mitte kaunistada näiteks vanu purke ja pudeleid, millest saab teha küünlaaluseid. Arvati veel, et kindlasti peaks kasutama looduslikku materjali ning kasevitstest, millega vanaemade noorusajal tagumiku kaudu tarkust sisse suunati, saab valmistada toredaid jõulukaunistusi. Kindlasti tuleks ka šokolaaditaskute ja kaartide tegemist õpetada, sest neid kulub jõuluajal ohtrasti. Oma tehtud jõulukaart on parim kingitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles