Parimad üliõpilastööd tõukavad Lääne-Virumaa arengut tagant

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna ülikooli Rakvere kolledž koos VIROL-iga valis maakonda puudutavate üliõpilastööde seast välja parimad. TLÜ üliõpilase Külli Hallik-Vilu (vasakult) bakalaureusetöö rääkis draamaõpetusest lasteaedades, parimate sekka tuli TTÜ tudengi Lea Teeääre magistritöö – uurimus kahanevate linnade arengustsenaariumidest Kunda näitel, maaülikooli üliõpilane Ave Konso käsitles oma magistritöös aga elamuarenduste otstarbekust.
Tallinna ülikooli Rakvere kolledž koos VIROL-iga valis maakonda puudutavate üliõpilastööde seast välja parimad. TLÜ üliõpilase Külli Hallik-Vilu (vasakult) bakalaureusetöö rääkis draamaõpetusest lasteaedades, parimate sekka tuli TTÜ tudengi Lea Teeääre magistritöö – uurimus kahanevate linnade arengustsenaariumidest Kunda näitel, maaülikooli üliõpilane Ave Konso käsitles oma magistritöös aga elamuarenduste otstarbekust. Foto: TLÜ

Tallinna ülikooli (TLÜ) Rakvere kolledžil koos VIROL-iga hakkab tekkima tore traditsioon: teist aastat kuulutatakse välja aasta parimad üliõpilastööd. Kersti Loite eelmise aasta võidutööst välja kasvanud raamatu “Virumaa rahvarõivad” valguses premeeriti tänavusi parimaid.

TLÜ Rakvere kolledži direktori Silver Pramanni sõnutsi teevad Eesti ülikoolide üliõpilased igal aastal tuhandeid uurimistöid, millest ligi 100 puudutavad Lääne-Virumaad.

Direktor rääkis, et see tähendab päris suurt ja arvestatavat hulka infot ja tööd, aga tekitab ka küsimusi. “Kas uuritavad teemad on hetkel olulised? Kuidas tõsta uurimistööde kvaliteeti? Kas ja kuidas saaks uurimistöödes kogutud teadmisi rakendada Lääne-Virumaa ja ka kogu Eesti tuleviku kujundamisel? Kuidas võiks seostada õpilaste ja üliõpilaste uurimistööde teemasid?” loetles Pramann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles