Kontsert jõudis orelitöökojast kooli

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontserdilt jõudis DVD-le Bachi  ja teiste 16.-17. sajandi heliloojate heliteoseid.
Kontserdilt jõudis DVD-le Bachi ja teiste 16.-17. sajandi heliloojate heliteoseid. Foto: Jaanus Lekk

Jõuluks jõuab kõikide Rakvere üldhariduskoolide raamatukogudesse, samuti muusikakooli ja muusikaga ­seotud huvikoolidesse DVD koduoreli- ja harmooniumimuusikaga.

Tegemist on salvestusega Rakveres Moonakülas asuvas orelitöökojas 9. septembril toimunud kontserdist, kus musitseeriti vastremonditud koduorelitel ja harmooniumil. Kõlavad 16.–17. sajandi heliloojate, sealhulgas Johann Sebastian Bachi teosed, aga ka üks 20. sajandil loodud heliteos. Pille tutvustavad nii orelimeister Hardo Kriisa kui ka organist Marju Riisikamp.

DVD materjali on võimalik kuulata ja vaadata muusikatundides ning kasutada lõimiva ajaloo, inimeseõpetuse või kirjanduse õppematerjalina. Tegemist on ka kodulooliselt olulise materjaliga – Võrumaalt alguse saanud, juba 131 aastat järjepanu tegutsenud Kriisade orelimeistrite dünastia töö jäädvustamise ja teadvustamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles