Matusetoetus tõuseb peaaegu kõikjal

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selleks, et siitilmast lahkunutega väärikalt hüvasti jätta, tuleb teha suuri kulutusi. Seetõttu hakkab riik maksma matusetoetust.
Selleks, et siitilmast lahkunutega väärikalt hüvasti jätta, tuleb teha suuri kulutusi. Seetõttu hakkab riik maksma matusetoetust. Foto: Marianne Loorents

Riik on lubanud eraldada omavalitsustele raha, et need saaksid maksta 250 euro suurust matusetoetust siitilmast lahkunute lähedastele, samas on jäetud toetuse määramine linnade ja valdade otsustada.

Riigikogu võttis 6. detsembril vastu sotsiaalhoolekande seaduse muudatused, millega taastatakse tuleva aasta 1. jaanuarist matusetoetus. Riik toetab matuste korraldamist iga lahkunu puhul 250 euro ulatuses ja eraldab selleks toetusfondi kaudu raha omavalitsustele. Matusetoetuse suurus ja selle määramise tingimused jäävad aga omavalitsuste otsustada. Kohustust vallal või linnal nimetatud summas toetust maksta pole.

Summa, mis riik matusetoetuseks eraldab, arvutatakse välja üleeestilise surmade arvu alusel, piirkondlikke eripärasid ei arvestata. Üle Eesti on riigil kavas jagada matusetoetuse maksmiseks neli miljonit eurot, lõplikult on tasandus- ja toetusfondi summad veel kinnitamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles