Kunda lahes lekib heitveetoru

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Celli tehas
Estonian Celli tehas Foto: Marianne Loorents

Tähelepanelike inimeste ja keskkonnainspektsiooni abil avastati kolmapäeval Kunda lahes Estonian Celli haavapuitmassitehase süvamere väljalasketoru leke. Lekkivast torust merre jõudev puhastatud heitvesi on ohutu. 

Estonian Celli juhatuse liige Siiri Lahe ütles, et keskkonnainspektsiooni tuukrid leidsid kolmapäeval Kunda lahe põhja uurimise käigus 2,4 kilomeetri pikkusel süvamere väljalasketorul rannast ühe kilomeetri kaugusel kaks lekkekohta. Üks neist on umbes kahesentimeetrine pragu, teises kohas leiti torude ühenduskoha nihe. Estonian Celli süvameretoru suue asub rannast 2,4 kilomeetri kaugusel ning 11 meetri sügavusel.

Viru-Nigula vallavanem Einar Vallbaum kinnitas, et kõik on kontrolli all. “Toru on katki, aga heitvesi inimesi ega loomi ei ohusta,” ütles Vallbaum. Nii Vallbaum kui ka Lahe kinnitasid, et toru seisukorra tuvastamiseks ja parandamise ettevalmistamiseks alustatakse uuringuid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles