Pühad toovad vanglasse hirsipudru kõrvale verivorsti ja jõulukuused

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toiduvalmistamine on üks paljudest vanglaasukate hulgas viljeletavatest tegevustest. Kursustel omandatud oskusi rakendatakse ellu nii piparkookide, küpsiste kui ka mitmesuguste teiste maiustuste tegemisel.
Toiduvalmistamine on üks paljudest vanglaasukate hulgas viljeletavatest tegevustest. Kursustel omandatud oskusi rakendatakse ellu nii piparkookide, küpsiste kui ka mitmesuguste teiste maiustuste tegemisel. Foto: Marianne Loorents

Raudukse sulgumine selja taga tekitab kõhedustunnet nii mõneski, kes pole varem vangimajaga kokku puutunud. Võib tunduda imelik, aga ometi leidub ka siin pehmemaid toone ja jõulumeeleolu.

Elu lukustatud raudukse ja trellitatud akna taga on mõistagi kõike muud kui muretu jalutuskäik. Värskesse õhku vangid küll pääsevad, kuid seda üldjuhul üheks tunniks päevas ning jalutuskohaks pole tänav või park, vaid müüridega ümbritsetud ja traatvõrega kaetud siseõu (või katus).

Okastraadi ja müüridega ümbritsetud Viru vanglas veedab tänavu jõule tuhatkond kinnipeetut.
Okastraadi ja müüridega ümbritsetud Viru vanglas veedab tänavu jõule tuhatkond kinnipeetut. Foto: Marianne Loorents
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles