Südamega hingede jaoks: Susannel algavad jõulud juba sügisel

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lastekodu sotsiaaltöötaja, Kadrina päritolu Susanne Tikkerbär on õppinud märkama väikeseid asju. Neid, mida joonistavad ka nende asenduskodu mudilased.
Tallinna lastekodu sotsiaaltöötaja, Kadrina päritolu Susanne Tikkerbär on õppinud märkama väikeseid asju. Neid, mida joonistavad ka nende asenduskodu mudilased. Foto: Marianne Loorents

On nädala esimene keskpäev. Susanne pole saanud mahti vaadata, millises rahus liiguvad akna taga tuule käes jõulutuled, kuidas hüppavad oksalt oksale oravad. Tema laual on mõned saatmata kaardid. On kibekiire. Kohe on jõulud. Helge aeg toob lastekodusse üha ja üha kõnesid kingituste ning heategude kohta. Tema ülesanne on need õigesse kohta suunata, et iga väike särasilm saaks tunda jõulurõõmu.

Tallinna lastekodu sotsiaaltöötaja Susanne Tikkerbär on jõudnud teha palju. Saanud vastata nii mõnelegi võõrale, kuid heatahtlikule hingele, kes soovib nende põngerjatele ja noortele rõõmu valmistada. Annetada raha, lauamänge, kommigi. Veel enam peab ta sellest, kui inimene tahab head teha, tulles vabatahtlikuks.

Erilise, meeldejääva ja südantsoojendava kingituse sai oma maja lastelt ka hea Susanne Tikkerbär. Ta ei tundnud oma toa seinal oleva maaliga mingit sidet. Kui talle meenus üks ema-lapse turvakodus nähtud hingestatud pilt, soovis ta sellist ka enda tööpäevadesse. Nüüd saabki ta vaadata maali, mida lapsed on teinud koos. Südamega ja just talle. Suuri ja väikeseid käejälgi täis tipitud maali koodi lahti murdes, ütleb Tikkerbär, et talle sümboliseerib see erinevust. “Iga laps on erinev ja näeb maailma isenäoliselt ning vajab erisugust lähenemist,” sõnab Susanne Tikkerbär.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles