Pühad Tapal, paljurahvuselises linnas

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa vene põhikool on kaunistatud ja seal on viimastel nädalatel valitsenud pühadeeelne meeleolu. Lapsed on vaheaega oodanud ja pidusid pidanud. Koolis on omad traditsioonid: näiteks tähistatakse Püha Nikolai (Nikolause) päeva, aastalõpupeol käib külas näärivana ehk Ded Moroz.
Tapa vene põhikool on kaunistatud ja seal on viimastel nädalatel valitsenud pühadeeelne meeleolu. Lapsed on vaheaega oodanud ja pidusid pidanud. Koolis on omad traditsioonid: näiteks tähistatakse Püha Nikolai (Nikolause) päeva, aastalõpupeol käib külas näärivana ehk Ded Moroz. Foto: Meelis Meilbaum

Tapa on paljurahvuseline linn, kus eestlasi elab 60 protsendi ringis ning teistest rahvustest inimesi umbes 40 protsenti. Lisaks venelastele on Tapa elanike seas märkimisväärselt ka ukrainlasi, kokku aga umbes 20 rahvuse esindajaid. Pühade tähistamisel järgitakse oma rahvustraditsioone, paljudes kodudes aga ka eesti kombeid.

Uue aasta saabumist tähistatakse nii meie kui ka Moskva aja järgi

Tapa vene põhikooli viiendas klassis õppiv 11-aastane Svetlana Belikova on särasilmne neiu. Ta määratleb end venelasena ja ta kodune keel on vene keel, aga tüdruk suudab end edukalt eesti keeleski väljendada. Tema soontes voolab ka eesti verd, isapoolne vanaisa on eestlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles