Tallinnast Kundasse saadetud ümbrik müüdi oksjonil 125 000 dollari eest

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oksjonimaja Spink & Son müüs Tallinnast Kundasse saadetud ümbriku 125 000 dollari eest.
Oksjonimaja Spink & Son müüs Tallinnast Kundasse saadetud ümbriku 125 000 dollari eest. Foto: Internet

Vanavanematest maha jäänud vanad kirjad tasub üle vaadata, sest kunagi ei või kindel olla, millised aarded nende seas peituda võivad.

Maailma üks kuulsamaid kollektsionääride oksjonimaju Spink & Son müüs oksjonil 20. aprillil 1858. aastal Revelist Port Kundasse saadetud ümbriku 125 000 dollari eest.

Ümbriku muudab ainulaadseks tõik, et tegemist on ainsa teadaoleva ümbrikuga, millel on kasutatud postimaksu tasumiseks Tsaari-Venemaa esimest ja kolmandat marki koos.

Just see kombinatsioon ongi tolle kirja hinna taevasse ajanud, sest siinmail populaarseima Micheli kataloogi järgi on Venemaa esimese margi kataloogiväärtuseks 500–1000 eurot, kolmandal margil aga 2000 eurot.

Markide reaalne turuhind Eestis on reeglina 20–50 protsenti nende kataloogiväärtusest, seega nimetatud markide puhul eraldi maksimaalselt 1500 eurot. Ühel ümbrikul aga kordades rohkem.

Vaata hinnalist ümbrikku siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles