Lääne-Virumaal südamega tehtud

Sven Hõbemägi
, Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu tegevdirektor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Hõbemägi.
Sven Hõbemägi. Foto: Erakogu

Lääne-Virumaad võib kindlasti pidada maakonnaks, kus inimesed teevad oma tööd suure südame ja hingega. Millega paistis meie tegus maakond lõppeval aastal silma?

Aktiivne kogukond on üks piirkonna arengu mootoreid, seda tõestas ka Kadrina vallas asuv toimekas Läsna-Loobu küla, mis jäi silma üleriigilisele komisjonile ning valiti Eesti aasta külaks. Aktiivne seltsielu, atraktiivne elukeskkond ja oma teater lisavad suure tunnustuse valguses positiivsust ka laiemalt meie maakonna külades toimuvale. Just meie tublid kogukonnad  kinnitavad tuntud laulusõnu “Kuni su küla veel elab, elad sina ka ...”.

2017. aasta oli taas laulu- ja tantsupeo aasta, Tallinnas peeti XII noorte laulu- ja tantsupidu. Õlg õla kõrval astus rongkäigus ligi 40 000 noort, näidates nii ühtsust ja soovi meie kultuuritraditsioone säilitada ja edasi viia, andes seekordse peoga ka sümboolse tõotuse “Mina jään” ehk lubaduse, et hoolimata sellest, kuhu elu neid ka maailmas ei viiks, on nende juured siin ning nad soovivad alati võimalusel kodumaale tagasi tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles