Uus maks jätab autod piiri taha parkima

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu tasumata jätmine keelab suurtel veokitel Eesti teedel liikumise.
Maksu tasumata jätmine keelab suurtel veokitel Eesti teedel liikumise. Foto: Tairo Lutter / Postimees

​1. jaanuarist hakkas Eesti avalikult kasutatavatel teedel kehtima kõikidele üle 3,5-tonnistele veoautodele teekasutustasu, mis sunnib transpordiettevõtjaid nuputama, kuidas kulusid kokku hoida.

Transpordiettevõtte Lajos omanik Einar Vallbaum ütles, et lisaks paberimajandusele, mille uus maks endaga kaasa toob, tuleb uue pilguga ja ratsionaalselt mõeldes asjad üle vaadata. Kui varem tõi Lajos Euroopas, näiteks Rootsis, tööd tegevad autod paariks päevaks ikka koju, siis nüüd hakkab selline tegevus rahakotile.

“Auto pealt, mis tuleb Eesti territooriumile ainult kaheks päevaks, teekasutustasu maksma ei hakka. Täidame haake ära, viime siinse autoga sadamasse ja saadame laevaga ainult haake üle,” rääkis Vallbaum ühest võimalikust variandist, kuidas kulusid kokku hoida. “Oleme välja arvestanud, et teekasutustasuga kallineb veose iga tonn 25 eurosenti,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles