Verekeskus kutsub virumaalasi selle aasta esimesele doonoripäevale

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Verekeskus kutsub doonoripäevale.
Verekeskus kutsub doonoripäevale. Foto: Meelis Meilbaum

Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskus ootab nii uusi kui ka püsidoonoreid verd loovutama homme, 4. jaanuaril kella 10–14 doonoripäeval Rakvere kultuurikeskuses. Eriti oodatud on 0-grupi ja A-reesusnegatiivsete doonorite veri, kuid kutsutakse ka teiste veregruppide doonoreid ja esmaseid vereloovutajaid head tegema.

Regionaalhaigla verekeskuse doonorluse arendusjuht Ülo Lomp soovib kõigile tublidele Virumaa doonoritele igati edukat uut aastat ning kutsub üles uutele heategudele, sest johtuvalt haiglate tellimustest on viimasel ajal eriti suur nõudlus reesusnegatiivse ning ka A-reesuspositiivse vere järele, kuid täiendamist vajavad kõigi veregruppide verevarud.

“Kõik endast ja teistest hoolivad inimesed on väga oodatud. Loovutades verd, saame olla kindlad, et Eestis on piisavad varud, et päästa kõikide abivajajate elusid, sest õnnetuste ja ootamatute saatusekäänakute eest ei ole meist keegi kaitstud,” rääkis Lomp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles