Estonian Cell remondib süvamere väljalasu esimeses kvartalis

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Estonian Cell remondib süvamere väljalasu esimesel võimalusel, kui saabuvad spetsiaalsed vigastuste paranduseks tellitud muhvid. Tuukrite esialgsel hinnangul on muhvide paigaldus tehniliselt lihtne ja töö tehakse niipea, kui mereolud seda lubavad.

Estonian Celli juhatuse liikme Siiri Lahe sõnul oli avastatud leke ettevõttele ootamatu ja ebameeldiv, kuid õnneks ei kujuta see ohtu inimeste tervisele ega keskkonnale.

Lahe sõnul kontrollib ettevõte avariiremondi eel kogu väljalasu seisukorda. Süvamere väljalask on 2,4 kilomeetri ja avastatud leke peaaegu kilomeetri kaugusel rannast. Väljalasketoru eluiga oleks pidanud olema vähemalt 50 aastat. “Väljalasu purunemise põhjust ei ole tehtud uuringute põhjal võimalik määrata. Seega ei saa me öelda, kas tegu on loodusjõududega või inimtekkelise põhjusega,” kommenteeris Lahe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles