Ratastoolis inimene ajas küünla ümber

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeauto.
Päästeauto. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Kolmapäeva õhtul kell 17.27 said päästjad väljakutse Rakverre Vabaduse tänavale, kus majas töötas suitsuandur. Sündmuskohal selgus, et ratastoolis olev inimene oli küünla ümber ajanud.

Esimese tulekahjuhäire eramu elutoast sai G4S juhtimiskeskus. Sündmuskohale saadeti patrull, mis jõudis kohale kolme minutiga. Turvatöötaja kuulis majast sireeni ja nägi läbi köögiakna ratastoolis istuvat inimest. Tuld ega suitsu kuskilt ei paistnud.

Turvatöötaja püüdis majas oleva inimesega kontakti saada, aga tulutult. Hoonesse sisse ta ei pääsenud. Turvaettevõtte juhtimiskeskus teavitas juhtunust meesterahva hooldajat, kes hakkas sündmuskohale tulema.

Seejärel saabus majast veel üks tulekahjuhäire. Seekord teiselt korruselt. Turvatöötaja märkas sel ajal juba läbi akna, kuidas maja trepihall hakkab suitsust halliks minema, ja teavitas häirekeskust.

Sündmuskohale jõudsid mõne minuti jooksul majas olnud mehe hooldaja ja päästjad. Turvatöötaja sisenes koos hooldajaga majja, mis oli suitsu täis. Selgus, et põleng oli tõenäoliselt alguse saanud küünla ümber olnud jõulukaunistusest, mille majas elav ratastoolis vaegkuulja oli suutnud ise kustutada. Põlengu kustutamiseks oli ta kasutanud laudlina, mis oli aga kaetud kilega ning võttis samuti tuld ja tekitas palju suitsu. Joogikruusiga vett visates õnnestus mehel põleng lõpuks kustutada. Tuli elutoa laualt kaugemale ei levinud.

Kuna majaelanik oli palju suitsu sisse hinganud, viisid kiirabimeedikud ta haiglasse kontrolli. Päästjad vaatasid maja üle ja õhutasid ruumid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles