Riigimetsast toodi pühadeks üle 10 000 jõulukuuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine mets.
Talvine mets. Foto: Erkki Leek

Eesti inimesed tõid lõppenud pühade ajal riigimetsast 10 100 jõulukuuske, ligi 80 protsenti kuuseostudest tehti mobiilimaksega.

Riigimetsa majandamise keskuse (RMK) peametsaülema Andres Sepa sõnul on Eesti inimestele saanud ilusaks traditsiooniks minna jõulude ajal koos perega riigimetsa jõulukuuske otsima, edastas RMK. "Lisaks lähedastega koos veedetud ajale pakuvad sellised metsaretked lastele põnevat kuuseotsimist ja vanematele aktiivset arutelu valitud puu võimaluste üle suureks metsapuuks kasvada," sõnas ta ja kinnitas, et RMK jätkab jõulutraditsiooniga järgnevatel aastatelgi.

Tavapäraselt käidi riigimetsas jõulukuuse järel enim jõululaupäeval ja sellele eelnenud päevadel, kuid kuuski hakati tooma juba detsembri algusest. Kõige rohkem osteti ka tänavu ühe-kahe meetri kõrguseid kuuski, mis moodustasid enam kui poole ostetud kuuskedest. Ligi 80 protsenti kuuseostudest tehti mobiilimaksega.

Igal aastal viib RMK jõulukuuski kingituseks ka asenduskodudele üle Eesti. Sel aastal viisid RMK töötajad asenduskodudesse üle 60 kuuse.

Keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõuniku Leili Tuule sõnul ei tuvastatud metsas kontrollkäike tehes ka tänavu rikkumisi.

RMK pakub riigimetsast kuusetoomise võimalust alates aastast 2008. Tunamullu toodi riigimetsast rekordilised 11 500 kuuske.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles