Kommentaar: võidab see, kel kõige rohkem sõpru

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Viita-Neuhaus.
Anu Viita-Neuhaus. Foto: Meelis Meilbaum

​Kommunikatsioonikanalites käib väikestviisi võistlus. Võitluski. Maakonna aasta sportlaseks kandideerijad paluvad enda poolt hääletada. Hea küll, miks mitte. Aga kas see ongi aasta sportlase valimine?

Spordihuvilise ja -entusiastina pean lugu ikka sellest, et meie spordihiiglasi innustatakse ja kiidetakse. Seepärast on aasta sportlase valimine tänuväärne. Aitäh, Lääne-Virumaa Spordiliit, et seda veate. Ometi. Kuidas tahaks, et aasta mees- ja nais- ning noorsportlane, spordiveteran oleksid parimad, mitte populaarseimad, need, kelle sõbralist tuttavatest kubiseb.

Esiti tundub, et kõik on justkui selge ja lihtne. Eestis saadud meistritiitel on tähtsam kui siinne teine või kolmas koht. Euroopa meistritiitel on kõvem saavutus kui kohalik, ometi jääb subjektiivsus alade kandepinna, konkurentsi või mõne muu näitaja osas. Kõigile meeldivaks ja lõpuni objektiivseks ei saa hääletust kunagi, aga see ei tähenda, et see ei võiks olla laiapõhjalisem ning kaasatud ei võiks olla veel rohkem eksperte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles