Maksuarvestus karistab pensionilisa teenijaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Proua Erna Järvala rõõmustab: tema on saanud sel aastal tulumaksuseaduse tõttu mõned eurod varasemast rohkem.
Proua Erna Järvala rõõmustab: tema on saanud sel aastal tulumaksuseaduse tõttu mõned eurod varasemast rohkem. Foto: Marianne Loorents

Selle aasta esimene pension on inimestel käes: paljud pensionärid on saanud uue tulumaksuseaduse tõttu mõned eurod varasemast rohkem, kuid vanaduspensionärid ja töövõimetuspensioni saajad, kes oma elujärje parandamiseks tööl käivad, maksavad riigile tagasi kohati rohkem kui mullu.

Täiskohaga keemilises puhastuses töötav 69-aastane Erna Järvala rääkis, et tema oli tulumaksu arvestamise uue süsteemiga kursis juba ammu. Pension ja palk on tal aga nii väikesed, et tema on igal juhul võitjate poolel. Kiired arvestused näitavad must valgel, et tema rahakotti lisandub iga kuu 30 eurot.

“See on kindlasti võit. Korrutades selle 12 kuuga, teeb see kokku üle 300 euro. See on rohkem kui ühe kuu pension,” ütles Järvala, kes jäi eelpensionile 2006. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles