Tantsuselts Tarapita sõidab Rootsi Eestit esindama

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud nädalavahetusel lõid tarapitalased tantsu lahti Eipri külamajas.
Möödunud nädalavahetusel lõid tarapitalased tantsu lahti Eipri külamajas. Foto: Eipri Külaselts

​Väike-Maarjas tegutsev tantsuselts Tarapita teeb praegu usinasti proove, et juba järgmisel kuul ainsa kodueesti kollektiivina esineda Stockholmis, kus pühendatakse nädal Eesti vabariigi 100. sünnipäevale.

Festivalinädal toob hulga kultuuriüritusi, teiste seas folklooriprogrammi Estival Folk 15. veebruaril, millest on kutsutud osa võtma väliseesti kollektiivid Soomest ja Norrast. Ja juba mainitud Tarapita.

Tantsuõpetaja Egne Liivalaid kõneles, et kutse minna Stockholmi Eestit esindama tuli juhuste kokkulangemise ja suure õnnena. Nimelt tantsib üks siitkandi inimene Stockholmis tantsurühmas Virvel, kes otsis Eestist koostööpartnereid ja soovis Maarjamaale esinema tulla. Kutse esineda möödunud aasta juuni alguses peetud Pandivere päevadel saadi tantsuseltsilt Tarapita, kellega ka ühiselt publiku ette astuti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles