Jokk-süsteem: vallajuhid kemplevad, kes läheb, kes jääb (1)

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Teiva (vasakul) ja Leo Aadel pole töösuhte lõpetamise viisis ühisel meelel.
Marko Teiva (vasakul) ja Leo Aadel pole töösuhte lõpetamise viisis ühisel meelel. Foto: Marianne Loorents, Arvet Mägi, shutterstock, montaaž

Haljala vallavanem Leo Aadel oli pikka aega Kadrina värske vallajuhi Marko Teiva leivaisa. Siis kui viimane Haljalas veel ametnikutööd tegi. Nüüd on aga naabervalla noor juht leidnud seaduselünga, mis lubab tal Haljala valla suluseisu mängida. Nimelt ei taha Teiva lahkuda Haljala valla majandusspetsialisti ametist vabatahtlikult, vaid soovib, et vald ta koondaks. “Koondamine tuleks teha, sest kahe valla ühinemisel majandusspetsialisti ametikohta tegelikult enam ei ole,” märkis Teiva, kes enda sõnul Haljala vallas tööülesandeid siiski enam ei täida.

Haljala ja Vihula ühinemisel tekkinud Haljala valla juht Leo Aadel aga sama meelt ei ole, sest ametikoht ära ei kao, lihtsalt selle nimetus ühendvallas on majandus- ja hankejuht, sisu aga üsna sama. “Meil ei tasu teha koondamist, sama soovitas ka rahandusministeerium, sest haldusreform ei tähendanud ametikohtade kaotamist,” ütles Aadel.

Tekkinud on kummaline seadusevaakum. Marko Teiva on pärast Kadrina vallajuhiks saamist olnud Haljala valla majandusspetsialisti kohalt puhkusel, hiljem haiguslehel, ja saanud nii puhkuse- kui ka haigusraha. Sellel ajal on Haljala vallas majandus­spetsialisti töö seisnud, küll aga pole seisnud töö Kadrina vallas. Leo Aadli sõnul on sellisel juhul tegemist haiguslehe rikkumisega ning see pole seadusega kooskõlas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles